Spaanse Steden

Barcelona

Waarom een stedentrip Barcelona?

Barcelona is een van die steden die je gewoon gezien moet hebben. De tweede grootste stedelijke agglomeratie in Spanje, de zesde grootste van Europa. Het werd gecreëerd tijdens het bewind van de Romeinen en we kunnen er tot op de dag van vandaag sporen van vinden in de hoofdstad van Catalonië. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, waardoor het een stad is die bovenaan de lijst van favoriete plekken staat. In Barcelona vind je wat je nodig hebt voor zowel een vakantie als een stedentrip van 2 tot 3 dagen. In dit artikel zie je een lijst van plekken in Barcelona, die je zeker bezocht moet hebben.

Barcelona in een weekendje

Als je je afvraagt ​​of het mogelijk is om in het weekend naar Barcelona te gaan, dan moet je weten dat da wel mogelijk maar dat je dan niet alles zult kunnen bekijken. Barcelona is een zeer grote stad en om echt alles te kunnen zien en bezoeken moet je zeker vijf tot zeven dagen daarvoor uittrekken. Tijdens een lang weekend kun je de belangrijkste bezienswaardigheden zien en een beetje van de sfeer van deze stad proeven, dus je zult moeten kiezen.

Barcelona goedkope vluchten

Goedkope vluchten naar Barcelona worden aangeboden door meerdere goedkope luchtvaartmaatschappijen uit verschillende steden. Je kunt gemakkelijk tickets rond de € 100 euro voor een enkele reis pakken, die je ook ongeveer 1-2 maanden van tevoren al kunt boeken. Barcelona is zeer gemakkelijk te bereiken, dus je kunt gemakkelijk met de metro naar het centrum, rechtstreeks vanaf het vliegveld.

Accommodaties in Barcelona

Een enorme accommodatiebasis in Barcelona geeft brede mogelijkheden, van appartementen tot aan luxe 5sterrenhotels, van een woning via AirBnb tot de jongerenhostels, van backpackhostels tot aan de luxe villa’s die je kunt huren van particulieren, alles is hier mogelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw budget, jouw eisen en jouw wensen en wat je aan een stedentrip Barcelona wilt gaan uitgeven.

Vervoer in Barcelona

In Barcelona is het vervoer, ook het openbaar vervoer goed geregeld, maar dat moet ook wel in zo een grote stad. Het openbaar vervoer werkt er feilloos, vooral de metro is er geweldig, dus je zult snel en gemakkelijk op de bestemming aankomen. Aan te raden is om een ​​tijdsgebonden ticket te kopen of een ticket voor bijvoorbeeld 10 ritten te nemen. Dankzij het gebruik van het openbaar vervoer bespaar je veel tijd aan een bezoek aan de stad. Tickets voor het openbaar vervoer koop je bij de automaten in het metrostation.

Zoals in elke toeristische stad rijden er ook dubbeldekker toeristenbussen tussen de bezienswaardigheden van Barcelona. Een kaartje voor de hop-on-off bus koop je gemakkelijk online. Het maakt een onbeperkt aantal reizen vanaf elk punt mogelijk, daarnaast is er de mogelijkheid van een audioboek dat veel vertelt over de monumenten tijdens de reis.

Barcelona is ook een stad van de fietsen en de elektrische scooters. Elke straat is goed ingericht, ook qua fietspaden en er zijn extra brede trottoirs. Er zijn niet veel parkeerplaatsen voor auto’s in het centrum, maar er zijn wel overal fietsverhuurstations.

Valuta van Barcelona

De munteenheid in Spanje is uiteraard de euro. Zorg wel dat je -als je naar Barcelona gaat voor een stedentrip- altijd een beetje contant geld bij je hebt, want dat is handig voor als een pinautomaat het even niet doet, of als je even geen bank kunt vinden om geld te pinnen. Ook om in een taxi te betalen is dat heel handig, want de taxichauffeur heeft ook liever contant geld.

Het weer en temperatuur in Barcelona

BARCELONA Het weer

Bezienswaardigheden in Barcelona

De prijzen van bezienswaardigheden in Barcelona kun je soms echt van schrikken, maar aangezien je een stedentrip Barcelona doet en je toch niet overal aan toe komt zul je dat niet zo erg vinden. Helaas zul je voor bijna alle bezienswaardigheden enkele tot soms enkele tientallen euro’s moeten betalen, maar dat hoort er een klein beetje bij in Barcelona.

 Voor de meeste bezienswaardigheden kun je het beste online tickets boeken, een paar weken voor het bezoek, omdat je ter plaatse geen tickets wilt kopen. Als je bij alles in de rij moet staan voor een ticket zal dit te veel kostbare tijd opslokken om Barcelona in een paar dagen te verkennen, dus koop vooraf je tickets voor de grootste bezienswaardigheden van Barcelona, met of zonder voorrang, met of zonder gids, en vooral, zonder de stress om iets te missen.

Als je een grote rondreis door Barcelona plant dan is het de moeite waard om de Barcelona Stadspas te overwegen, die geeft je ook hoge kortingen en gratis toegang tot verschillende musea en gratis openbaar vervoer. De pas kan worden gekocht in een versie voor twee tot zelfs vijf dagen.

De Sagrada Familia

Barcelona

Het symbool en de grootste bezienswaardigheid van Barcelona is de Sagrada Familia. De jugendstil Sagrada Familia basiliek is nog steeds niet voltooid en de voltooiing van de bouw is gepland voor 2026, op de 100ste verjaardag van de dood van zijn ontwerper, Gaudí. De prachtige, unieke, ongeëvenaarde kerk is het hoogtepunt en het grootste werk van hem, wiens werk een showcase van Barcelona is geworden.

De Sagrada Familia betoverd zowel van buiten als vanbinnen, waarin het spel van licht en kleuren van het glas-in-lood een unieke sfeer creëert. Versieringen, originele vormen en sculpturen, evenals een constante verwijzing naar de natuur zijn duidelijk in elk element van de kerk. Het is in alle opzichten een unieke constructie. Gaudi’s levenswerk is werkelijk zijn toekomst ver vooruit.

Van een afstand kun je deze het mooist zien. In de skyline van de stad zweeft het letterlijk boven Barcelona. Toegang tot de basiliek en de toren is niet gratis, en tickets kunnen het beste vooraf online worden geboekt. Er is ook een uitkijktoren die open is voor het publiek, die gedeeltelijk bereikbaar is met een lift. De toren biedt een panoramisch uitzicht over Barcelona.

Kom hier ‘s ochtends of bij zonsondergang, wanneer de kathedraal letterlijk goudkleurig wordt. Zorg ervoor dat je het van beide kanten ziet – vanaf de straat (nieuw deel) en het park (oud deel). De kathedraal wordt weerspiegeld in de waterspiegel, die zich aan de oude kant van de kathedraal bevindt, een ideaal fotomomentje.

Stadion Camp Nou

Barcelona

Het voetbalstadion Camp Nou in Barcelona is het stadion waar de wedstrijden van FC Barcelona worden gespeeld. De tribunes bieden plaats aan 99000 mensen en is daarmee het grootste voetbalstadion van Europa, en ook een van de grootste ter wereld! Natuurlijk is dit een optie voor de echte voetbalfans, maar als je wat meer tijd hebt, is het de moeite waard om dit stadion en het museum dat erin is gevestigd te bekijken.

Gaudí gebouwen Casa Mila en Casa Batlló

Barcelona

Twee woongebouwen, ontworpen door Antoni Gaudí, voor zakenmensen uit die tijd. De gebouwen liggen op ongeveer 500 m. Het is onmogelijk om er onverschillig langs te lopen, Gaudí’s connecties met de natuur, vormen en de eigenheid van elk werk trekken de aandacht van een afstand. Casa Batlló staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Terwijl je door Barcelona loopt, zie je nog meer werken van Gaudí, en veel herenhuizen zullen de indruk wekken dat ze vergelijkbaar zijn met zijn stijl. Er is echt “gaudisme” in Barcelona.

Park Guell

Barcelona

Het park staat bekend om zijn karakteristieke mozaïeksculpturen en creaties ontworpen door Gaudí. Het door Gaudí ontworpen park moest, samen met de gebouwen die hier staan, een beetje op peperkoekhuisjes lijken, en het moest een woonwijk worden voor de rijken, of liever voor de rijke burgerij. Helaas is niet het hele project afgerond.

In het park bevinden zich een toegangspoort met twee paviljoens, geweldig mooie toegangstrap naar het paviljoen, een hal met pilaren, een mozaïekroute over het kolompaviljoen en het zogenaamde Grieks theater. Gaudí woonde zelf enige tijd in het gebouw dat nu het museum van de kunstenaar huisvest. Het park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De beste manier om het park te bereiken is met het openbaar vervoer of met de bus, die is inbegrepen in de prijs van het toegangsticket tot het park. Een deel van het park is beschikbaar voor gratis sightseeing.

Las Ramblas in Barcelona

Barcelona

De beroemdste straat van Barcelona. Zeer lang en ook heel breed en de straat heeft een drukke promenade waar je letterlijk alles vindt, van bloemen- en souvenirstalletjes tot restaurants, cafés en illegaal gokken. Naast zijn populariteit hebben ze hier ook te lijden onder de frequente diefstallen. Pas op met je telefoon, want die kan uit je handen getrokken worden, laat ook niets op de tafel bij een cafeetje liggen en hang je tas ook niet aan je stoel.

La Rambla in Barcelona is een van de plekken die je gezien moet hebben. Naar onze mening wordt La Rambla wel een beetje gehyped en is de straat alleen maar belangrijk door het feit dat er andere opmerkelijke bezienswaardigheden van Barcelona in de buurt zijn.

Plaça de Catalunya

Barcelona

De straat ligt in de wijk Barri Gotic, waarvan we de diepten en de afgrond kunnen bekijken, bij voorkeur zonder op de tijd te letten en met een lijst met monumenten in de hand. La Rambla leidt ons van Placa de Catalunya in het centrum, naar het standbeeld van Christoffel Columbus aan de waterkant. Bekijk in de buurt van La Rambla het Palacio de la Virreina (het paleis van de onderkoningen), de markt La Boqueria en het theater El Liceu.

Op Piazza Catalonia is een hop-on-off halte en een toeristenbureau waar je voor een goede prijs informatie kunt vinden en souvenirs uit Barcelona kunt kopen.

Barri Gotic-wijk

Barcelona

De wijk Barri Gotic Barcelona -waarvan La Rambla deel uitmaakt- is de Gotische wijk van Barcelona. In een oogwenk verhuis je naar een middeleeuws stadje, smalle, sfeervolle straatjes vol cafés en restaurants. In de wijk bevindt zich ook de kathedraal van Barcelona, ​​waar je lederwaren en sieraden kunt kopen die zijn gemaakt door lokale ambachtslieden. In het weekend is er een grote kunstmarkt op Placa del Pi.

De wijk zelf dateert van veel vroeger dan de middeleeuwen, getuige de overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals de fragmenten van de eerste stadsmuren uit de 4e eeuw. Het grootste deel van de wijk is autovrij, met uitzondering van het openbaar vervoer en taxi’s. Binnen de Barri Gotic bevindt zich de voormalige Joodse wijk El Call.

Carrer del Bisbe is ook een beroemde straat in Barri Gotic met een hangbrug tussen de gebouwen, gemodelleerd naar de Venetiaanse Brug der Zuchten.

Ook in de buurt is het Sant Felip Neri-plein, met de neoklassieke kerk van St. Philip Neri uit de 17e eeuw. Interessant is dat kinderen van de school naast de kerk op het plein speelden. Het zou niet zo verwonderlijk zijn als de markeringen op de gevel van het kerkgebouw er niet geweest waren. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1938 ontplofte een bom op het plein voor de kerk, voornamelijk gericht op de kinderen.

Kiss of freedom van El Petó

Dit is een weinig bekende bezienswaardigheid in Barcelona. Een unieke muurschildering – mozaïek, bestaande uit foto’s waarvan het doel is om geluk en liefde te tonen. Voor ieder van ons heeft het een iets ander gezicht, daarom zijn de foto’s zo divers, en elk is mooi en vol emoties! Samen maken ze een schilderij genaamd “The Kiss of Freedom”.

De muurschildering is een beetje verborgen, maar je kunt hem er gemakkelijk vinden als je in de buurt bent. Het bevindt zich letterlijk voor de kathedraal van St. Eulalia, op een pleintje, onzichtbaar van buitenaf. Deze plaats heeft nog een verrassing – als je door het steegje van de kathedraal naar de muurschildering loopt, kijk je omhoog naar het aangrenzende gebouw en zie je de mooie muurschilderingen.

De markt La Boqueria

Barcelona

De markthal in de buurt van Barri Gotic, een van de meest bekende en bezocht door zowel de toeristen als de lokale bevolking. La Boqueria is een stadsbazaar waar je in Barcelona typisch Spaanse gerechten, snacks, tapas (kleine snacks), vers fruit, zeevruchten, gedroogd vlees en vleeswaren, kaas zult zien en vooral kunt eten. In de hal zijn restaurants waar je vers bereide gerechten kunt eten.

De smaken, geuren en kleuren maken het moeilijk om hier weg te komen, vooral als eten en lokale smaken belangrijk voor je zijn als je reist. Als je wat meer tijd hebt of liever bezienswaardigheden bezoekt, ga dan naar Encants, waar de grootste vlooienmarkt van Barcelona is gevestigd.

Paleis van de Catalaanse muziek

Het Paleis van de Catalaanse Muziek, gelegen in het centrum van Barcelona, ​​is een van de belangrijkste monumenten van de Catalaanse art nouveau. Gebouwd in 1905-1908 door Lluis Domènech en Montaner. De zaal is ontworpen voor concerten van orkestrale en instrumentale muziek, evenals voor zang. Sinds 1997 staat het auditorium op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Houd dit gebouw in gedachten bij een bezoek aan Barcelona, ​​vooral omdat het in het centrum ligt en je er vaak langs komt. Voor cultuurliefhebbers is een concert op deze plek een waar feest voor de zintuigen.

Ciutadella Park

Barcelona

Een mooi en groot park, midden in Barcelona! Een ideale plek om uit te rusten van de drukte van de stad. Tussen het groen en het water kun je uitrusten op een bankje, op het gras, een boottochtje maken op een kleine vijver, naar de dierentuin gaan. Er is een officiële faciliteit in het park gevestigd, wat ongebruikelijk is voor een park, namelijk het parlement van Catalonië.

Estación de Francia

Er is een treinstation dicht bij het park en het historische station Estación de Francia is de moeite waard om naar binnen te gaan. Als je loopt naar strand dan kom je er vaak langs.

Montjuic

Barcelona

De berg of heuvel Montjuic ligt op 173 m boven de zeespiegel, die tijdens zijn verblijf als fort diende, talloze openbare executies zag, politieke gevangenen opsloot en de Olympische Zomerspelen van 1992 organiseerde. Je kunt er met een kabelbaan naar de top van de heuvel worden gebracht, die je verbindt met de haven van Barcelona. Bovenaan eindigt de heuvel met een verticale klif, waardoor de haven er vanuit dit perspectief indrukwekkend uitziet.

Je kunt hier ook met de kabelbaan komen vanaf het metrostation en vervolgens met de stadsbus. De bus stopt onder de kabelbaan op de heuvel.

Nationaal Museum van Catalaanse Kunst

Barcelona

De bus bracht je ook naar het kasteel, van waaruit je door het groene deel van de heuvel, het park, de tuinen kunt lopen, totdat je uiteindelijk het Palau Nacional Palace bereikt. Het paleis dat zich hier bevindt, is de zetel van het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst. De toegang na 15.00 uur is gratis en het uitzicht vanuit het museumgebouw is fenomenaal!

In de uitlopers van Montjuic bevindt zich het beroemde fonteincomplex La Font màgica, of de Magische Fontein. Het is de moeite waard om hier ‘s avonds heen te gaan voor een fonteinshow, als je van dit soort bezienswaardigheden houdt. De shows duren ongeveer een uur, zorg ervoor dat je controleert op welke dagen de shows plaatsvinden voordat je hierheen gaat.

In de verte zie je de Tibidabo-heuvel, de uitzichten zijn er geweldig en het is het mooiste uitzicht van Barcelona, dus ideale plek voor een ansichtkaart foto.

Tibidabo

Barcelona

Tibidabo is de hoogste heuvel van Barcelona, ​​500 meter boven zeeniveau, met een prachtig uitzicht over de stad. Naast het panorama van Barcelona zijn de voordelen van deze plek ongetwijfeld het meer dan 100 jaar oude pretpark en de kerk Temple de Sagrat Cor (Kerk van het Heilig Hart). Het geheel is een sprookjesachtig aanzicht. Als de tijd het toelaat, ga dan zeker hierheen! De toegang tot de heuvel is gratis. Vanuit het centrum neem je de metro naar de kabelbaan, en dan kun je ervoor kiezen om te voet te gaan, of te wachten op de bus. De bus brengt je dan de heuvel op. Bij goed zicht kun je Montserrat bewonderen.

Uitkijkpunt Bunkers del Carmel

barcelona

Een gratis uitkijkpunt over heel Barcelona dat fans van alternatieve bezienswaardigheden zal aanspreken. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen hier. Bunkers del Carmel ligt in de buurt van Park Guell, dus het is de moeite waard erover na te denken bij het plannen van een bezoek aan Barcelona. Zonsopgang en zonsondergang met een mooi uitzicht op Barcelona, en het is helemaal gratis.

Barceloneta strand

Barcelona

Barceloneta is de naam van de wijk, maar ook van het bekendste strand van Barcelona. Voormalig havengebied, bewoond door vissers, zeelieden en mensen van de zee in een bredere zin. Het dankt zijn huidige vorm vooral aan de Olympische Spelen, waarvoor het zwaar werd herbouwd.

De lange boulevard, het brede gouden strand en de kenmerkende vorm van de W komen uit de inspiratie die de bedenkers ervan opdeden in Dubai. Het strand van Barceloneta ligt dicht bij de belangrijkste monumenten, het ligt ook dicht bij het stadscentrum, dus het zal geen probleem zijn om hier te komen, en de mogelijkheid om naar het geluid van de zee in Barcelona te luisteren is heerlijk rustgevend als je in zo een drukke stad verblijft. Ideaal om tot rust te komen en je hoofd even leeg te maken. Het Barceloneta grenst aan een moderne jachthaven die tijdens de Olympische Spelen van 1992 is gebouwd.

De kaart van Barcelona

Kaart Van Barcelona

Klik op de kaart voor een grotere weergave

 

Ook Interessant